Finom legyen, olcsó, laktatós, és az egész család jól lakjon tőle :)
Hát nekünk van egy ötletünk, amit bátran ajánlunk bárkinek. Ennek az ételnek nincs valami különös neve, de nagyon nagyon jó íze, az van !
Parasztos, egyszerű, családias hangulatot keltő eledel, imádni való étel illat lesz tőle a konyhában ( s a szomszédok szerint azonkívűl is :) )
Mi egyszerűen kölesfőzeléknek neveztük, csírkecombbal és gombával.
Egy ilyen adag kb 2-4 személynek elegendő. Nagyon könnyű és hamar el lehet késziteni, sőt egy rezsón is meg lehet főzni egy nagyob fazékban.
Hozzávalók:
- 3 nagy csirkecomb egészben
- 2 nagy fehér hagyma
- 3 murok (sárgarépa)
- 1 gomba konzerv
- 3 cikk fokhagyma
- 15 dkg. köles
- fűszerek: oregánó, kapor, leostyán, + só
- 1-2 kanál étolaj, lehetőleg maszlinaolaj (olivaolaj)
Hogyan kell elkészíteni ?
A csirkecombokról a zsírosabb részeket levágjuk és egy nagyobb fazékban kiolvasszuk.
A zsírban, ami kiolvadt, beletesszük az apróra vágott hagymát párolni.
Ha kevés a zsír, bátran hozzá adhatunk 1-2 kanál olajat. Amikor a hagyma kezd megpergelődni, megpucoljuk a fokhagymát és a murkot. Apróra vágjuk a fokhagymát és a murkot vékonyra reszeljük. Ezeket is pergelni tesszük a hagymához.
Amikor meg van jól pergelődve, megbontsuk a gombakonzervet. A levét elöntjük és a gombát apróra vágjuk. Ezt is hozzá tesszük a párolt zöldségekhez és hagyjuk együtt főni kb 5 percig.
Most fűszerezzük oregánoval, kaporral és leostyánnal, majd pár percet kicsit még főzzük.
A csirkecombokat feldaraboljuk. Egyszer kettőbe, majd a comb felsőrészét még kettőbe, igy könyebben megfőnek. (Tehát a 3 csirkecombból lesz 9 darab hús az ételben)
A húsdarabokat oda tesszük főni a többi alapanyaggal együtt. Felöntjük egy kevés vízzel, épp hogy csak annyival, hogy ellepje az egész eledelt.
Max 15 percig főzzük még, amíg a csírkehús darabok jól átfőnek.
Utána hozzáadjuk a 150 grammnyi (15 dekányi) kölest.
Egy ennyi kölesből kb 360-400 gramm köles lesz amikor megfő, ezért kell nagyobb edényben késziteni az egészet.
Az egészet még kb. 10 percig főzzük, amíg a kölesmagok majdnem mind felszivják a főzelék addigi levét.
Tálaláskor, ha szükséges, lehet még fűszerezni és persze sózni, ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Keresés ebben a blogban
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Népszerű bejegyzések
-
Ha valamilyen érdekes szószt, mártást szeretnél készíteni a rántott hús mellé, vagy a halfasírt mellé, akkor ajánlom ezt a nagyon finom szós...
-
Milyen eledelt lehet főzni csicseriborsóból? Hogyan kell elkésziteni ? Ha meg akarjátok probálni ezt a különös eledelt, akkor ajánljuk ezt e...
-
Milyen féle csemegét lehet készíteni zabpehelyből ? Hogyan készithetek valami rágcsálni valót, valami ropit gyorsan és könnyen, s persze oly...
-
Most van a vinetta szezon a piacon. Bőven lehet kapni és mindig van egy érdekes recept amit erdemes kipróbálni (figyelem, piacot írtam, tudo...
-
Milyen eledelt lehet főzni csírke szivecskékből és zúzából ? Ha meg akarod lepni családod egy jó és laktatós kajával, akkor a mai ételrecep...
-
Hogy kell csinálni a tepertőt ? (székelyesen tepertyű) Hát sertészsírt (disznózsírt) ? Ha nem laksz falun és nincs lehetőséged disznót tar...
-
Legutóbbi " Gluténmentes házi keksz recept cukor, tojás és liszt nélkül " receptünk eléggé látogatottnak, megosztottnak bizonyult...
-
Mit főzzünk ma? Recept ötlet vacsorára vagy ebédre. Készítsd el ezt a finom vacsorareceptet egyszerű hozzávalókból. Ezzel a recepttel fantas...
-
Milyen falusias, parasztos ételrecepteket lehet főzni fehér káposztából ? Ha akarsz valami finom, házias, székelyes eledelt készíteni, amibe...
-
Kinek van kedve töltött káposztához?? Akkor itt van a recept és a mik a szükséges hozzávalók: - savanyúkáposzta - darált sertéshús - rizs -...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése