Csak a híres puliszkát, vagy van másféle recept is ugyanazzal az alapanyaggal ?
Hát a mai recept alapja a törökbúzaliszt (vagy székelyesen mondva, puliszkaliszt, púszkaliszt :) )
Nagyon finom fasírtról van szó, ami nem tartalmaz semmilyen féle húst, olyan vegán stílusú, de ízben, vetekedik sok húsból készült fasírttal
Rágcsálnivaló törökbúzalisztből |
Szükség van a következőkre:
-10 dkg. fehér rizs
- 2 tojás
- 20 dkg törökbúzaliszt (kukoricaliszt, máléliszt)
- fokhagyma
- kurkuma
- olaj a sütéshez
A vegánfasírt elkészitését a rizs főzésével kezdjük. Egy fazékba oda tesszük a vízet főni egy csipetnyi sóval.
Amikor a víz felforr, beletesszük a rizset és kis tüzön megfőzzük. Egy másik tálba összekeverjük a tojásokat a törökbúzaliszttel. A fokhagymát megpucoljuk (2 nagyobb cikk elég) és apróra vágva hozzáadjuk a keverékhez.
Amikor a rizs jól megfőtt, hozzatesszük az eddig előkészített fasírt alapanyaghoz, és kurkumával fűszerezzük. Jól oszekeverjük és hagyuk pihenni 1-2 percet a masszát.
Figyelem ! A kurkumát ne vigyük túlzásba, elveszi mindennek az ízét, illetve, felülmúlja minden egyébnek az ízét, sótlanná tesz mindent, s ízetlenné, ha eltúlozzuk, ezért, csak mértékkel !
Egy tepsibe olajat forralunk, s amikor nagyon forró az olaj, egy kanál segítségével kis fasírozzot formákat adagolunk a tepsibe és jól megsütjük.
Vegánfasírt málélisztből |
A kukoricaliszt kicsit sokáig tartja a hőt, tehát, jó 15 perc után lehet leghamarabb tálalni.
Nagyon finom és laktatós eledel. 4 darab után már érzed, hogy jól laktál tőle !
Lehet fogyasztani magára is, tejföllel, vagy aludtejjel tálalva.
Az érdekes benne az, hogy nem tartalmaz semilyen féle húst, és mégis az íze olyan lesz, mintha halkroketteket ennél fokhagymás mártással :)
Jó étvágyat !
Ha tetszett, mondd el másnak is, ha nem, akkor inkább csak nekünk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése