Sertés szívből (disznószívből) készül, kis sajt, curry (kurkuma és még egy adalékanyag) és kis egyéb fűszer adagolásával, mindössze 30 perc alatt megvan, laktatós, nem hízlal, könnyen emészthető, olcsó, nagyon finom !
Sült disznósziv recept - így néz ki félig készen |
Családiasan, a készítmény neve flekken disznószívből akkadia sajttal, oregánóval és curryvel fűszerezve.
Az az igazság, imádjuk a családban mindannyian a fűszereket, de nem az átlagos ételizesítőkre gondolunk, amikor fűszerről beszélünk, hanem a természetes, E-betümentes, tényleg füvekből, magvakból stb. készült fűszerekre.
Személyesen, nekem a curry a kedvencem, mivel kurkumát tartalmaz, aminek csodálatos hatása van a szervezetre. (Aki megakar tudni többet a kurkuma jótékony hatásairól, annak ajánlom, olvassa el itt az erről szóló cikket)
Nos akkor, vissza a mai recepthez:
Szükséged lesz a következő alapanyagokra:
Igy néz ki az Akkadia sajt |
- 15 dkg. Akkadia sajt (kaptahó a Kaufland üzletekben a kimérős tejtermékeknél, illetve, akinek a környékén nincsenek Kaufland üzletláncok, nézzen utána más boltokban, merem állítani, megéri !)
- oregáno, curry
- fokhagyma ízlés szerint
- olaj a sütéshez (mennyisége edény mélységétől is függ)
Hogyan kell elkésziteni ?
Disznószívből pecsenye - egyik képen sajttal, másikon fokhagymáva, harmadikon mindkettővel |
Megmossuk a disznószíveket , megpucoljuk a széléről a zsíros részeket (levágjuk mindenhonnan a fehér kötőhártyát). A szívek belsejéből is kivágjuk a nemehető részeket. Ezek után vékony szeletekre vágjuk a szívdarabokat, és forró olajban megsütjük.
Amikor megvan sülve mindkét oldalán, (legalább egyszer meg kell forgatni, hogy átsüljön), akkor még amíg a forró olajban van, ráteszünk a szeletekre reszelt sajtot az akkádiából, és hagyjuk egy picit kb. 1-2 percig, kavargatás nélkül, amíg ráolvad a sajt a húsra.
Ha ez megvan, kitesszük hűlni és fűszerezzük.
Tálalási ötlet ebédre vagy vacsorára - nagyon finom, főtt fehér vagy barna rizzsel.
Aki szereti, sajt helyett kostólja meg a pecsenét csak pusztán fokhagymával (vagyis a sajt helyett, lehet simán nagyobb mennyiségű fokhagymát ráreszelni)
Isteni íze van :))
Jó étvágyat !
Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel, gyere, hagyj egy hozzászólást, a kommentárdobozokban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése