Keresés ebben a blogban

Pecsenye disznószívből sajttal és curry-vel 30 perc alatt

Biztos vagyok abban, hogy majdnem mindenki tud egy pár receptet disznóhúsbol. A mai egy kicsit más, mind a megszokott sertéshúsos ételrecept. Házi találmány, tehát családi recept.
Sertés szívből (disznószívből) készül, kis sajt, curry (kurkuma és még egy adalékanyag) és kis egyéb fűszer adagolásával, mindössze 30 perc alatt megvan, laktatós, nem hízlal, könnyen emészthető, olcsó, nagyon finom !



Sült disznósziv recept - így néz ki félig készen

 Családiasan, a készítmény neve flekken disznószívből akkadia sajttal, oregánóval és curryvel fűszerezve.

Az az igazság, imádjuk a családban mindannyian a fűszereket, de nem az átlagos ételizesítőkre gondolunk, amikor fűszerről beszélünk, hanem a természetes, E-betümentes, tényleg füvekből, magvakból stb. készült fűszerekre.

Személyesen, nekem a curry a kedvencem, mivel kurkumát tartalmaz, aminek csodálatos hatása van a szervezetre. (Aki megakar tudni többet a kurkuma jótékony hatásairól, annak ajánlom, olvassa el itt az erről szóló cikket)



 Nos akkor, vissza a mai recepthez:

Szükséged lesz a következő alapanyagokra:

Igy néz ki az Akkadia sajt
- 1 kg sertéssszív
- 15 dkg. Akkadia sajt (kaptahó a Kaufland üzletekben a kimérős tejtermékeknél, illetve, akinek a környékén nincsenek Kaufland üzletláncok, nézzen utána más boltokban, merem állítani, megéri !)

- oregáno, curry
- fokhagyma ízlés szerint
- olaj a sütéshez (mennyisége edény mélységétől is függ)

Hogyan kell elkésziteni ?
Disznószívből pecsenye -
egyik képen sajttal,
másikon fokhagymáva,
harmadikon mindkettővel

 Megmossuk a disznószíveket , megpucoljuk a széléről a zsíros részeket (levágjuk mindenhonnan a fehér kötőhártyát).  A szívek belsejéből is kivágjuk a nemehető részeket. Ezek után vékony szeletekre vágjuk a szívdarabokat, és forró olajban megsütjük.

Amikor megvan sülve mindkét oldalán, (legalább egyszer meg kell forgatni, hogy átsüljön), akkor még amíg a  forró olajban van, ráteszünk a szeletekre reszelt sajtot az akkádiából, és hagyjuk egy picit kb. 1-2 percig, kavargatás nélkül, amíg ráolvad a sajt a húsra.

Ha ez megvan,  kitesszük hűlni és fűszerezzük.

Tálalási ötlet ebédre vagy vacsorára - nagyon finom, főtt fehér vagy barna rizzsel.

Aki szereti, sajt helyett kostólja meg a pecsenét csak pusztán fokhagymával (vagyis a sajt helyett, lehet simán nagyobb mennyiségű fokhagymát ráreszelni)

Isteni íze van :))

Jó étvágyat !

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel, gyere, hagyj egy hozzászólást, a kommentárdobozokban.

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések