Keresés ebben a blogban

Tárkonyos fokhagymás csírkehús leves - az ízek csodája

leves recept csírkehússal
Csírkehús leves
Tárkonyos fokhagymás ízcsoda ez a csírkehús leves :)

Hogy miért neveztem csodalevesnek ? Mert nagyon segített nekem meggyógyulni, amikor beteg voltam, és ment a gyomrom.

A férjem receptje, amit másoknak is bármikor merek ajánlani.

Hozzávalók a leveshez : csirkehát, fokhagyma, murok(kényesebb magyar nyelven, sárgarépa), száritott tárkony,petrezselyemzöld, ecet, só és víz.

leves csírkehússal
Tárkonyos fokhagymás leves
Nagyon gyorsan élkészithető.

Hogyan kell főzni egy ilyen tárkonyoslevest ?

Egy nagyobb fazékba oda teszünk vizet főni egy csep sóval. (pl 4 liter vízhez csak 1 negyed evőkanálnyit)

Amikor elkeszd a víz főni beleteszünk 3 cikk szeletelt fokhagymát.

Kb 3-4 perc múlva betesszük a csirkehús darabokat és puhára főzzük. (nagy lángon 35 perc öregebb tyúkkal, 20 perc kb. fiatalabbal)

Amikor teljesen megfőtt a hús, fűszerezzük petrezselyemzölddel és tárkonyal.

1 percet még főzzük, majd levesszük a tűzről. Ez után a levesbe teszünk 1 fél meritőkanálnyi ecetet, (pl. 6 evőkanálnyi ecet) megkavarjuk és lefedjük tálalásig a levest.

leves recept képekkel
Húsleves
Ha egy kicsit meghűlt (10..15 perc), máris lehet enni, sőt betegség esetén, ha még egy kicsit forró, jót tesz, jobban és gyorsabban meggyógyul tőle az ember. Kicsit leizzaszt, de percek alatt feldob, jobb kedélyállapotot ad, a gyomrot is megnyugtatja.

Kiprobált recept!

Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések