A következő alapanyagokat használtam:
- 2 csirkecomb
Finom leves házilag készitve |
- 2 szelet friss gyömbér
- egy fél főzőtök (közönséges tök, újabban cukkininek írják a boltokban, nálunk Székelyföldön csak főzőtök marad :) )
- egy negyed brokkoli
- fűszerek: leostyán, csombor, só
- 1 kanál ecet
A leves elkészitési módszere: egy nagyobb fazékba oda teszünk vizet főni.
A csirkehúst alaposan megmossuk hideg vízzel és nagyobb darabokra vágjuk. Oda tesszük főni.
A petrezselyem gyökereket megpucoljuk és apróra vágjuk. A gyömbérrel együtt fazékba tesszük főni a hússal együtt, kb 15 percig.
Leves brokkoli-val, főzőtökkel és hússal |
Lassú tüzön főzzük a levest. A habot a tetejéről egy merítőkanállal eltávolítjuk.
Amikor a hús és a zöldségek jól átfőttek, hozzáteszük a leveshez a fűszereket és még 5 percig hagyjuk főni.
Tálaláskor sózzuk, és tehetünk egy kevés ecetet is bele. Finom, egyszerű és egészséges eledel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése